• Начало
  • Новини
  • Защо не трябва да пием два пъти от една пластмасова бутилка?

Защо не трябва да пием два пъти от една пластмасова бутилка?

Защо не трябва да пием два пъти от една пластмасова бутилка?
7 юли 2017

TreadmillReviews.net изследва повторно напълнени бутилки с вода, а данните, изнесени в Metro, показват налични средно 900 000 бактерии на квадратен сантиметър – това е повече от средностатистическата седалка на тоалетната чиния!

Нещо повече – 60 на сто от посочените бактерии са достатъчно ефективни да разболеят възрастен човек!

Освен, че е нехигиенична, бутилката е и опасна по други причини. Според Good Housekeeping продължителната употреба кара пластмасовата опаковка да отделя химикали, които със сигурност не са най-полезното нещо за организма.

„Тези химикали могат да окажат ефект върху абсолютно всяка система в тялото ни“, коментира д-р Мерилин Гленвил. И подчертава, че

Шишето вода трябва да се използва само веднъж, след което да отива за рециклиране!

Ако по някаква причина се налага да го напълниш повторно, то със сигурност НЕ трябва да миеш шишето с топла вода – това кара химикалите да се отделят 55 пъти по-бързо от нормалното!

Най-добрия вариант за хората, които пият повече вода е да имат в себе си бутилка за многократна употреба от стъкло или неръждаема стомана.

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още