• Начало
 • Новини
 • Практики и действия, които да ни заредят и релаксират у дома

Практики и действия, които да ни заредят и релаксират у дома

Практики и действия, които да ни заредят и релаксират у дома
19 март 2020

В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни и много индивидуални, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома. Точно такива съвети и идеи искаме да ви споделим днес, а вие сами изберете как да подходите, разберете какво работи за вас и кое ви помага да се освободите от събралото се напрежение.

 

 1. Движете се у дома

Движението винаги помага да се заредим с енергия, да освободим стреса и да се погрижим за тялото си. Може да бъде йога, може да бъдат кратки упражнения с тежести, може да бъде каране не велоаргометър (ако имате такъв у дома). Ако все още не знаете как точно да структурирате своята тренировка и какви упражнения да изпълнявате, в youtube има страшно много безплатни примери. Може да си свалите различни безплатни или платени приложения, както и да практикувате чрез лайв включвания от инструктори и треньори в социалните платформи. И няма нужда да е твърде интензивно, достатъчно е просто да се раздвижите и разтегнете за кратко, наистина ще се почувствате по-добре.

 

 1. Медитирайте

Медитирайте или просто поседете в тишина и дишайте дълбоко. Вгледайте се навътре в себе си и чуйте мислите и копнежите си. В трудни ситуации времето за размисъл е важно, защото ни помага да опознаем себе си и страховете си, а след това да изградим план за действие, който ще ни помогне в бъдеще да задържим контрола над ситуацията и да се "рестартираме".

 1. Направете си малък дзен кът

Сега имате време да си обособите е един малък дзен кът, на който да се наслаждавате във всеки един момент. Подредете го със зелени растения, възглавници, декорация, ароматни свещи, вдъхновяващи цитати или любимите картини и принтове. И прекарвайте в него време насаме със себе си.

 1. Говорете за начина, по който се чувствате

За да бъдем наистина здрави е много важно да помислим и за психическото ни и емоционално състояние. Всички преминаваме през различни настроения от страх и отчаяние до смях и успокоение. И това е съвсем нормално в подобна ситуация. Говорете с приятел или близък член на семейството. Споделете с него информация и емоции, защото всички сме заедно в това и ще бъдете разбрани и облекчени.

 1. Пишете за начина, по който се чувствате

Ако ви е трудно да споделите с някой друг, според много психолози записването на собствените ни мисли на хартия има невероятно въздействие върху емоционалното състояние.

 1. Четете и слушайте музика

Силен ефект върху намаляването нивата на стреса имат четенето и слушането на любима музика. Макар и с по-слаб ефект, помагат още изпиването на чаша топъл чай или кафе, разходката сред природата и игрите.

 1. Гответе

Готвенето е едно от заниманията, които могат да ни разсеят и да донесат радост, особено когато споделяме с близките си приготвената храна. Също така има редица храни с научно доказани свойства да намаляват стреса. Сред тях са черен шоколад, бадеми, броколи, риба, телешко, боровинки и други.

 1. Наспете се

Наистина се опитайте да спите повече. Докато си осигурявате дълбок и пълноценен сън, вие изчиствате цялата поета информация и проблемите в ума си и ги закодирате в паметта си. А и утрото винаги е по-мъдро от вечерта, нали?

 1. Смейте се

Смехът е един от най-бързите унищожители на стреса. Той контролира кортизола и позволява на ума ни мисли и учи нови неща. Четете вицове, общувайте със забавни хора, гледайте забавни видеоклипове, слушайте смешни предавания. В момента в интернет пространството има доста такива и голяма част от тях са супер смешни.

 1. Мислете позитивно и мечтайте

Опитайте се да приемете нещата, които не може да контролирате и мислете позитивно за тези, които ще може да промените. Мечтайте и търсете вдъхновение, защото в крайна сметка всичко ще премине и ще започне отначало. И най-малкото трябва да сме благодарни за тази възможност за пълен #рестарт!


Храна за душата
16 март 2020

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

прочети още

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

прочети още

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

прочети още

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

прочети още

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

прочети още

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

прочети още

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

прочети още

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

прочети още

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

прочети още

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още