• Начало
  • Новини
  • Четирите природни елемента и как силата им да бъде на наша страна

Четирите природни елемента и как силата им да бъде на наша страна

Четирите природни елемента и как силата им да бъде на наша страна
5 април 2019

Най-чаровното в будистката философия е, че разглежда всичко в тясна взаимовръзка, нищо не функционира отделно, външното и вътрешното се намират в състояние на непрекъсната обмяна. Затова и човекът се възприема като част от цялостната природа, от Земята и от Вселената, която се състои от елементите Въздух, Огън, Земя и Вода и Пространство взаимодействащи и в нашия собствен организъм.

 

От равновесието на тези елементи зависи здравето както на човека, така и на всичко, което живее и изгражда Вселената.

 

Всъщност, дори да не се замисляме често върху темата, природните елементи Огън, Земя, Въздух и Вода оказват огромно влияние върху нашия живот, върху изборите ни, житейския ни път и осмислянето му. Затова е важно да разберем повече за ролята и тяхното проявление и как силата им може да бъде на наша страна.

 

Eлементът Земя ни прави по-устойчиви и символизира всичко, което създава физическото тяло. Този елемент е материалната ни връзка със света. Чрез него ние се стремим да предизвикаме спомени и сетивни възприятия. Tова са нашите препратки към изображения, звуци и усещания, които ни карат да се чувстваме по-силни, стабилни и спокойни. Елементът ЗЕМЯ владее зодиакалните знаци ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ.

 

Елементът Огън касае всяка наша емоция, всеки импулс, всяко чувство и всяко съзидателно движение. Докосването на всяко същество до друго е под влиянието на този елемент. Любовта е невъзможна без топлината на огъня. Огънят, слънцето и светлината са навсякъде, и от нас зависи до колко искаме да ги внесем в живота си. Главното при взаимоотношенията ни с тази природна стихия е да внимаваме да не я предозираме, защото тогава има риск да се изгорим. Елементът Огън владее зодиакалните знаци ОВЕН, ЛЪВ и СТРЕЛЕЦ.

 

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция. Когато съзерцаваме водата извън нас, ние виждаме, чуваме, усещаме и свързваме образи. Благодарение на този елемент можем да свържем знанието със своя жизнен опит и със спомените си. Елементът Вода владее зодиакалните знаци РАК, СКОРПИОН И РИБИ.

 

Елементът Въздух е нашата връзка с космическото дихание. Благодарение на него между вътрешната и външната ни природа няма граница. Този елемент е символ на нашата ментална дейност. От въздушния елемент се учим да споделяме с другите. Учи ни и на благодарност. Въздушните хора са катализатор и благодарение на тях ние получаваме способността да разбираме желанията на другите и да се сливаме с обкръжаващия ни свят. Въздушният елемент владее зодиакалните знаци БЛИЗНАЦИ, ВЕЗНИ И ВОДОЛЕЙ.

 

А що се отнася до продуктите ни с име Soul Elements – всеки един от тях е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата. Нашите книги, чай, шоколад, свещи, аксесоари и предмети за дома са вдъхновени от елементите Земя, Вода, Огън и Въздъх, защото чрез тяхната сила ще може да се откъснете от ежедневния стрес и да постигнете истинска хармония на тялото и душата.

 

Just relax!


Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

прочети още

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още