Празникът Diwali – Let’s celebrate lightness!

Празникът Diwali – Let’s celebrate lightness!
14 октомври 2019

Този месец се вдъхновихме от Дивали, или още Дипавали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като "Фестивал на светлината".

 

Името му произлиза от санскрит – Deepavali (Deepa – светлина; Avali – ред/редица) и означава "редица от светлини". Дивали е официален празник в Непал, Индия, Шри Ланка, Мавриций, Гвиана, Тринидад и Тобаго, Суринам, Малайзия, Сингапур и Фиджи. Известен е още като "Фестивал на светлината" и се празнува в края на месец октомври.

 

Подготовката за него започва дни преди официалното му посрещане и е традиция всяко семейство да купува нещо ново за дома, защото Дивали е празник на здравето и благоденствието, а според вярванията на индусите да купиш нещо за дома е добър знак и носи късмет за обитателите му.

 

Дивали се празнува пищно, хората обличат най-хубавите си дрехи, ходят си на гости и си подаряват подаръци. Освен това домовете на индийците се украсяват с много свещи и кръгли лампи – с тях символично ограждат пътя към дома и държат прозорците широко отворени, за да посрещнат слизането на Лакшми – богинята на здравето и благоденствието в индийската митология.

 

А ето как избрахме да го отпразнуваме ние… На 25, 26 и 27 октомври в новия ни дом на ул. "Веслец" 35 ще може да се насладите на цветна празнична програма за празника, няколко специални активни и медитативни практики водени от любими йога инструктори, както и лекции свързани с четирите природни елемента – Земя, Огън, Въздух и Вода.

Ще ви представим и нова серия от продукти, която създадохме специално за събитието, за да внесете късмет и благоденствие в дома си.

А освен всичко това сме ви подготвили и едно истинско кулинарно преживяване. Празник, който ще донесе пълна наслада за сетивата. Топъл ароматен чай и вкусни сладки и солени изкушения, вдъхновени от Аюрведа кухнята са само малка част от изненадата.

Елате ни на гости, включете се в йога практиките, разгледайте и се потопете в светлата атмосфера, която ще създадем с много любов и внимание!

Съвсем скоро ще разкрием и пълната програма на събитието. Местата за йога практиките са ограничени и можете да запазите своето място с предварително закупуване на билет тук!


В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

прочети още
Храна за душата
16 март 2020

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

прочети още

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

прочети още

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

прочети още

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

прочети още

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

прочети още

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

прочети още

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

прочети още

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

прочети още

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още