• Начало
  • Новини
  • Знаете ли колко често трябва да миете любимата си екологична бутилка за вода?

Знаете ли колко често трябва да миете любимата си екологична бутилка за вода?

Знаете ли колко често трябва да миете любимата си екологична бутилка за вода?
26 февруари 2019

За нас животът с по-малко пластмаса означава винаги да носим със себе си екологична бутилка за вода за многократна употреба Bübi Soul Elements.

 

Когато се откажете от пластмасовите бутилки, не само пестите пари, живеете по-здравословно, но и се включвате осъзнато в опазването на околната среда. Една мисия, която трябва да бъде от изключителна важност за всички ни.

 

И ако вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

 

Д-р Брайън Чоу, лекар по инфекциозни болести в Медицински център в Тъфтс споделя с американския сайт FOOD52, че в идеалния случай трябва да мием своето шише веднъж на ден.

 

Всъщност повечето от бактериите в бутилките идват от нас самите. Това са бактерии и вируси, които живеят в устната кухина и гърлото ни, които телата ни разпознават и на практика не се разболяваме от тях. Ако споделяме бутилката си с някой друг обаче, се излагаме на риск и е добре да се сведем до минимум подобна обмяна.

 

До колко обаче наистина е опасно да не мием шишето си всекидневно?

 

В повечето случаи за хората със здрава имунна система, няма да бъде опасно ако не измият шишето си ден или два, казва д-р Чоу. Въпреки това, микробите лесно могат да се прехвърлят от други неща, които докосваме всеки ден към ръцете ни, а след това и към бутилката, от която пием. Старателно измиване в края на деня и оставяне на бутилката да изсъхне през нощта е лесна стъпка, за да сме здрави и добре хидратирани всеки ден.

 

Температура на водата при миене също има значение. Водата, която е гореща на допир е най-добрият вариант. Тя не може да убие всички микроби директно, но помага да се разтвори утайката, която позволява на микробите да живеят върху повърхности от пластмаса, метал и други. Използването на сапунена вода и четка за почистване са също толкова важни. Така напълно ще премахнем мръсотията и микробите залепнали за бутилката ни.


В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

прочети още
Храна за душата
16 март 2020

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

прочети още

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

прочети още

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

прочети още

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

прочети още

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

прочети още

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

прочети още

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

прочети още

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

прочети още

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

прочети още

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още