• Home
  • Blog
  • Знаете ли колко често трябва да миете любимата си екологична бутилка за вода?

Знаете ли колко често трябва да миете любимата си екологична бутилка за вода?

Знаете ли колко често трябва да миете любимата си екологична бутилка за вода?
26 February 2019

За нас животът с по-малко пластмаса означава винаги да носим със себе си екологична бутилка за вода за многократна употреба Bübi Soul Elements.

 

Когато се откажете от пластмасовите бутилки, не само пестите пари, живеете по-здравословно, но и се включвате осъзнато в опазването на околната среда. Една мисия, която трябва да бъде от изключителна важност за всички ни.

 

И ако вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

 

Д-р Брайън Чоу, лекар по инфекциозни болести в Медицински център в Тъфтс споделя с американския сайт FOOD52, че в идеалния случай трябва да мием своето шише веднъж на ден.

 

Всъщност повечето от бактериите в бутилките идват от нас самите. Това са бактерии и вируси, които живеят в устната кухина и гърлото ни, които телата ни разпознават и на практика не се разболяваме от тях. Ако споделяме бутилката си с някой друг обаче, се излагаме на риск и е добре да се сведем до минимум подобна обмяна.

 

До колко обаче наистина е опасно да не мием шишето си всекидневно?

 

В повечето случаи за хората със здрава имунна система, няма да бъде опасно ако не измият шишето си ден или два, казва д-р Чоу. Въпреки това, микробите лесно могат да се прехвърлят от други неща, които докосваме всеки ден към ръцете ни, а след това и към бутилката, от която пием. Старателно измиване в края на деня и оставяне на бутилката да изсъхне през нощта е лесна стъпка, за да сме здрави и добре хидратирани всеки ден.

 

Температура на водата при миене също има значение. Водата, която е гореща на допир е най-добрият вариант. Тя не може да убие всички микроби директно, но помага да се разтвори утайката, която позволява на микробите да живеят върху повърхности от пластмаса, метал и други. Използването на сапунена вода и четка за почистване са също толкова важни. Така напълно ще премахнем мръсотията и микробите залепнали за бутилката ни.


В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

read more

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

read more

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

read more

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

read more

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

read more

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

read more

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

read more

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

read more

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

read more

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

read more

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

read more

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

read more

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

read more

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

read more

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

read more

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

read more

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

read more

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

read more

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

read more
The winter of content
22 November 2016

The winter of content From the moment when the first yellow leaves fall to the melting of the last snowflake under the sun rays of spring, we are in that state, space and time of the year when we feel the coldest outside but it seems we feel the warmest inside.

read more

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

read more

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

read more

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

read more

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

read more

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

read more