• Home
  • Blog
  • Четирите природни елемента и как силата им да бъде на наша страна

Четирите природни елемента и как силата им да бъде на наша страна

Четирите природни елемента и как силата им да бъде на наша страна
5 April 2019

Най-чаровното в будистката философия е, че разглежда всичко в тясна взаимовръзка, нищо не функционира отделно, външното и вътрешното се намират в състояние на непрекъсната обмяна. Затова и човекът се възприема като част от цялостната природа, от Земята и от Вселената, която се състои от елементите Въздух, Огън, Земя и Вода и Пространство взаимодействащи и в нашия собствен организъм.

 

От равновесието на тези елементи зависи здравето както на човека, така и на всичко, което живее и изгражда Вселената.

 

Всъщност, дори да не се замисляме често върху темата, природните елементи Огън, Земя, Въздух и Вода оказват огромно влияние върху нашия живот, върху изборите ни, житейския ни път и осмислянето му. Затова е важно да разберем повече за ролята и тяхното проявление и как силата им може да бъде на наша страна.

 

Eлементът Земя ни прави по-устойчиви и символизира всичко, което създава физическото тяло. Този елемент е материалната ни връзка със света. Чрез него ние се стремим да предизвикаме спомени и сетивни възприятия. Tова са нашите препратки към изображения, звуци и усещания, които ни карат да се чувстваме по-силни, стабилни и спокойни. Елементът ЗЕМЯ владее зодиакалните знаци ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ.

 

Елементът Огън касае всяка наша емоция, всеки импулс, всяко чувство и всяко съзидателно движение. Докосването на всяко същество до друго е под влиянието на този елемент. Любовта е невъзможна без топлината на огъня. Огънят, слънцето и светлината са навсякъде, и от нас зависи до колко искаме да ги внесем в живота си. Главното при взаимоотношенията ни с тази природна стихия е да внимаваме да не я предозираме, защото тогава има риск да се изгорим. Елементът Огън владее зодиакалните знаци ОВЕН, ЛЪВ и СТРЕЛЕЦ.

 

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция. Когато съзерцаваме водата извън нас, ние виждаме, чуваме, усещаме и свързваме образи. Благодарение на този елемент можем да свържем знанието със своя жизнен опит и със спомените си. Елементът Вода владее зодиакалните знаци РАК, СКОРПИОН И РИБИ.

 

Елементът Въздух е нашата връзка с космическото дихание. Благодарение на него между вътрешната и външната ни природа няма граница. Този елемент е символ на нашата ментална дейност. От въздушния елемент се учим да споделяме с другите. Учи ни и на благодарност. Въздушните хора са катализатор и благодарение на тях ние получаваме способността да разбираме желанията на другите и да се сливаме с обкръжаващия ни свят. Въздушният елемент владее зодиакалните знаци БЛИЗНАЦИ, ВЕЗНИ И ВОДОЛЕЙ.

 

А що се отнася до продуктите ни с име Soul Elements – всеки един от тях е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата. Нашите книги, чай, шоколад, свещи, аксесоари и предмети за дома са вдъхновени от елементите Земя, Вода, Огън и Въздъх, защото чрез тяхната сила ще може да се откъснете от ежедневния стрес и да постигнете истинска хармония на тялото и душата.

 

Just relax!


В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

read more

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

read more

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

read more

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

read more

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

read more

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

read more

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

read more

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

read more

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

read more

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

read more

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

read more

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

read more

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

read more

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

read more

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

read more

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

read more

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

read more

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

read more

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

read more
The winter of content
22 November 2016

The winter of content From the moment when the first yellow leaves fall to the melting of the last snowflake under the sun rays of spring, we are in that state, space and time of the year when we feel the coldest outside but it seems we feel the warmest inside.

read more

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

read more

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

read more

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

read more

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

read more

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

read more