• Home
  • Blog
  • Как да възстановим връзката си с природата в три стъпки?

Как да възстановим връзката си с природата в три стъпки?

Как да възстановим връзката си с природата в три стъпки?
30 August 2019

Безспорно природата оказва огромно влияние върху живота на хората и категорично без нея човечеството е напълно обречено. Колкото повече се отдалечаваме от нея и от своите корени, толкова повече губим себе си и смисъла на цялото си съществуване. Започваме да си задаваме въпроси, оставащи без отговор, а истината е че, всички те се крият навсякъде около нас и най вече вътре в нас самите.

 

Точно затова в днешното динамично градско ежедневие е от изключителна важност да възстановим връзката си природата. Тя има ключова роля в припомнянето и отключването на всички дарби, способности и умения заложени вътре в нас. А енергията, от която се нуждаем, за да изгладим всички несъвършенства в заобикалящия ни свят, можем да почерпим от нейния неизчерпаем източник.

 

Доказано е, че дори и пет минути контакт с природата подобряват душевното ни и емоционално здраве, подложено на непрекъснат стрес от съвременния начин на живот.

 

Също така, когато сме сред природата съзнанието и ума ни се прочистват и успокояват, природата е лек срещу депресията, прави ни по-креативни, подобрява паметта ни и като цяло подобрява здравословното ни състояние.

 

А днес искаме да ви предложим и три лесни начина да възстановите връзката си с природата и да почерпите от благотворната енергия на елемента Земя:

  1. Изберете най-близката планина, гора или парк, разходете се и се насладете на гледката, звуците и ароматите на природата. Така ще се вдъхновите от нейната безкрайна сила и красота.
  2. „Заземете“ се чрез любимата си йога практика или друг спорт на открито. Това удоволствие не само ще ви бъде безплатно, но и ще ви помогне да се свържете на подсъзнателно ниво с Богинята Майка.
  3. Внесете в дома си земния Елемент. Онези части от природата, които чрез Земния елемент внесете в дома си ще ви дават сила и устойчивост да се справяте с материалните проблеми, липсата на стабилност и недоверието, което изпитваме към непознатото. Камък от любима горска пътека, например може да ви свърже с нейната устойчивост и да ви направи по-силни и мотивирани по пътя към успеха.

В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

read more

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

read more

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

read more

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

read more

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

read more

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

read more

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

read more

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

read more

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

read more

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

read more

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

read more

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

read more

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

read more

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

read more

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

read more

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

read more

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

read more

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

read more

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

read more
The winter of content
22 November 2016

The winter of content From the moment when the first yellow leaves fall to the melting of the last snowflake under the sun rays of spring, we are in that state, space and time of the year when we feel the coldest outside but it seems we feel the warmest inside.

read more

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

read more

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

read more

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

read more

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

read more

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

read more