• Home
  • Blog
  • Празникът Diwali – Let’s celebrate lightness!

Празникът Diwali – Let’s celebrate lightness!

Празникът Diwali – Let’s celebrate lightness!
14 October 2019

Този месец се вдъхновихме от Дивали, или още Дипавали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като "Фестивал на светлината".

 

Името му произлиза от санскрит – Deepavali (Deepa – светлина; Avali – ред/редица) и означава "редица от светлини". Дивали е официален празник в Непал, Индия, Шри Ланка, Мавриций, Гвиана, Тринидад и Тобаго, Суринам, Малайзия, Сингапур и Фиджи. Известен е още като "Фестивал на светлината" и се празнува в края на месец октомври.

 

Подготовката за него започва дни преди официалното му посрещане и е традиция всяко семейство да купува нещо ново за дома, защото Дивали е празник на здравето и благоденствието, а според вярванията на индусите да купиш нещо за дома е добър знак и носи късмет за обитателите му.

 

Дивали се празнува пищно, хората обличат най-хубавите си дрехи, ходят си на гости и си подаряват подаръци. Освен това домовете на индийците се украсяват с много свещи и кръгли лампи – с тях символично ограждат пътя към дома и държат прозорците широко отворени, за да посрещнат слизането на Лакшми – богинята на здравето и благоденствието в индийската митология.

 

А ето как избрахме да го отпразнуваме ние… На 25, 26 и 27 октомври в новия ни дом на ул. "Веслец" 35 ще може да се насладите на цветна празнична програма за празника, няколко специални активни и медитативни практики водени от любими йога инструктори, както и лекции свързани с четирите природни елемента – Земя, Огън, Въздух и Вода.

Ще ви представим и нова серия от продукти, която създадохме специално за събитието, за да внесете късмет и благоденствие в дома си.

А освен всичко това сме ви подготвили и едно истинско кулинарно преживяване. Празник, който ще донесе пълна наслада за сетивата. Топъл ароматен чай и вкусни сладки и солени изкушения, вдъхновени от Аюрведа кухнята са само малка част от изненадата.

Елате ни на гости, включете се в йога практиките, разгледайте и се потопете в светлата атмосфера, която ще създадем с много любов и внимание!

Съвсем скоро ще разкрием и пълната програма на събитието. Местата за йога практиките са ограничени и можете да запазите своето място с предварително закупуване на билет тук!


В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

read more

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

read more

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

read more

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

read more

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

read more

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

read more

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

read more

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

read more

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

read more

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

read more

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

read more

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

read more

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

read more

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

read more

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

read more

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

read more

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

read more

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

read more

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

read more
The winter of content
22 November 2016

The winter of content From the moment when the first yellow leaves fall to the melting of the last snowflake under the sun rays of spring, we are in that state, space and time of the year when we feel the coldest outside but it seems we feel the warmest inside.

read more

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

read more

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

read more

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

read more

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

read more

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

read more