Да разпалим искрата на елемент Огън!

Да разпалим искрата на елемент Огън!
9 January 2020

Елементът Огън касае всяка наша емоция, всеки импулс, всяко чувство и всяко съзидателно движение. Докосването на всяко същество до друго е под влиянието на този елемент. Любовта е невъзможна без топлината на огъня. Огънят, слънцето и светлината са навсякъде, и от нас зависи до колко искаме да ги внесем в живота си.

 

Затова в началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

 

Искрата на Огъня може да бъде внесена лесно в живота ни под формата на уютна стая с камина или пък няколко запалени ароматни свещи в приятна компания.

 

Силна енергия за новото може да генерираме и чрез свободата, която също е подвластна на елемента Огън. Но за да сме наистина свободни, трябва да имаме импулс за нови преживявания и основната ни дневна задача да стане желанието да се наслаждаваме на всеки миг. Ако не умеем да ценим малките моменти на щастие, всичките ни други усилия за промяна са напълно излишни.

 

Затова решихме днес да ви споделим няколко ритуала за свободни мисли, които лесно може да въведем и с тяхна помощ да разпалим искрата в живота си:

  1. Да уловим мига и да запишем мислите си. Когато записваме идеите си, им придаваме плътност и форма, а това помага да бъдат реализирани по-лесно.

  2. Да се „заземим“. Когато се облегнем на дебело дърво или потърсим хубава поляна, нека прекараме известно време в допир с тях. Така ще оставим върху този природен обект голяма част от „електричеството“ натрупано при общуването с енергиите на хората около нас, а ние самите ще станем по-хармонични.

  3. Да се научим да дишаме правилно. Ако постигнем това, много от текущите проблеми по-лесни за разрешаване. Понякога се налага само да дишаме дълбоко и решението се появява.

  4. Да се разхождаме повече. Десет минути ходене пеша могат да ни помогнат да съберем мислите си, да се раздвижим след дълго време прекарано зад бюрото, да срещнем някой познат на улицата или просто да забележим нещо красиво наоколо. По време на разходка често срещаме хора, които могат да ни помогнат да решим някой свой проблем.

  5. Нека се вглеждаме в красивите неща около нас, да изучаваме детайлите, да забелязваме цветовете и формите им. Нека видим как се променят. Предметите, текстурите, лицата. Всичко това ще внесе красота и вдъхновение в живота ни.

  6. Да слушаме музика. Колкото и каквато обичаме. Това ни настройва на друга вълна и ни зарежда с енергия. Ако не обичаме да слушаме музика, може да изберем звуци от природата. Това променя настроението и създава положителна нагласа.

  7. Да спортуваме. Заниманията със спорт и физическа активност ще ни помогнат да се чувстваме по-уверени в себе си, ще ни заредят с тонус и добро настроение.

  8. Да превърнем щастието в наш приоритет. Ако ние не искаме да бъдем щастливи, никой не може да ни помогне. Щастието не идва отвън, трябва да го открием вътре в нас.

В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

read more

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

read more

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

read more

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

read more

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

read more

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

read more

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

read more

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

read more

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

read more

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

read more

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

read more

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

read more

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

read more

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

read more

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

read more

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

read more

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

read more

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

read more

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

read more

The winter of content From the moment when the first yellow leaves fall to the melting of the last snowflake under the sun rays of spring, we are in that state, space and time of the year when we feel the coldest outside but it seems we feel the warmest inside.

read more

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

read more

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

read more

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

read more

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

read more