• Home
 • Blog
 • Практики и действия, които да ни заредят и релаксират у дома

Практики и действия, които да ни заредят и релаксират у дома

Практики и действия, които да ни заредят и релаксират у дома
19 March 2020

В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни и много индивидуални, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома. Точно такива съвети и идеи искаме да ви споделим днес, а вие сами изберете как да подходите, разберете какво работи за вас и кое ви помага да се освободите от събралото се напрежение.

 

 1. Движете се у дома

Движението винаги помага да се заредим с енергия, да освободим стреса и да се погрижим за тялото си. Може да бъде йога, може да бъдат кратки упражнения с тежести, може да бъде каране не велоаргометър (ако имате такъв у дома). Ако все още не знаете как точно да структурирате своята тренировка и какви упражнения да изпълнявате, в youtube има страшно много безплатни примери. Може да си свалите различни безплатни или платени приложения, както и да практикувате чрез лайв включвания от инструктори и треньори в социалните платформи. И няма нужда да е твърде интензивно, достатъчно е просто да се раздвижите и разтегнете за кратко, наистина ще се почувствате по-добре.

 

 1. Медитирайте

Медитирайте или просто поседете в тишина и дишайте дълбоко. Вгледайте се навътре в себе си и чуйте мислите и копнежите си. В трудни ситуации времето за размисъл е важно, защото ни помага да опознаем себе си и страховете си, а след това да изградим план за действие, който ще ни помогне в бъдеще да задържим контрола над ситуацията и да се "рестартираме".

 1. Направете си малък дзен кът

Сега имате време да си обособите е един малък дзен кът, на който да се наслаждавате във всеки един момент. Подредете го със зелени растения, възглавници, декорация, ароматни свещи, вдъхновяващи цитати или любимите картини и принтове. И прекарвайте в него време насаме със себе си.

 1. Говорете за начина, по който се чувствате

За да бъдем наистина здрави е много важно да помислим и за психическото ни и емоционално състояние. Всички преминаваме през различни настроения от страх и отчаяние до смях и успокоение. И това е съвсем нормално в подобна ситуация. Говорете с приятел или близък член на семейството. Споделете с него информация и емоции, защото всички сме заедно в това и ще бъдете разбрани и облекчени.

 1. Пишете за начина, по който се чувствате

Ако ви е трудно да споделите с някой друг, според много психолози записването на собствените ни мисли на хартия има невероятно въздействие върху емоционалното състояние.

 1. Четете и слушайте музика

Силен ефект върху намаляването нивата на стреса имат четенето и слушането на любима музика. Макар и с по-слаб ефект, помагат още изпиването на чаша топъл чай или кафе, разходката сред природата и игрите.

 1. Гответе

Готвенето е едно от заниманията, които могат да ни разсеят и да донесат радост, особено когато споделяме с близките си приготвената храна. Също така има редица храни с научно доказани свойства да намаляват стреса. Сред тях са черен шоколад, бадеми, броколи, риба, телешко, боровинки и други.

 1. Наспете се

Наистина се опитайте да спите повече. Докато си осигурявате дълбок и пълноценен сън, вие изчиствате цялата поета информация и проблемите в ума си и ги закодирате в паметта си. А и утрото винаги е по-мъдро от вечерта, нали?

 1. Смейте се

Смехът е един от най-бързите унищожители на стреса. Той контролира кортизола и позволява на ума ни мисли и учи нови неща. Четете вицове, общувайте със забавни хора, гледайте забавни видеоклипове, слушайте смешни предавания. В момента в интернет пространството има доста такива и голяма част от тях са супер смешни.

 1. Мислете позитивно и мечтайте

Опитайте се да приемете нещата, които не може да контролирате и мислете позитивно за тези, които ще може да промените. Мечтайте и търсете вдъхновение, защото в крайна сметка всичко ще премине и ще започне отначало. И най-малкото трябва да сме благодарни за тази възможност за пълен #рестарт!


Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

read more

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

read more

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

read more

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

read more

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

read more

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

read more

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

read more

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

read more

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

read more

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

read more

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

read more

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

read more

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

read more

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

read more

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

read more

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

read more

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

read more

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

read more

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

read more
The winter of content
22 November 2016

The winter of content From the moment when the first yellow leaves fall to the melting of the last snowflake under the sun rays of spring, we are in that state, space and time of the year when we feel the coldest outside but it seems we feel the warmest inside.

read more

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

read more

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

read more

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

read more

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

read more

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

read more