• Начало
  • Новини
  • Галя и връзката между горната Земя и Подводното царство

Галя и връзката между горната Земя и Подводното царство

Галя и връзката между горната Земя и Подводното царство
4 април 2017

Галя е съумяла да постигне в живота и кариерата си безценния баланс между практичното и идеалистичното,
съчетавайки личните си креативни способности с дейност, която допринася за възпитание на естетически вкус у хората, съчетани с практичността на професията и. Обича да пътува и черпи идеи от всяко ново място, което опознава, знае точно колко ценна е добрата почивка и никога не подценява силата на чаша чай или вечеря на свещи в компанията на любими приятели.

 

Мечтите ни се променят с времето. Кога реши, че искаш да се занимаваш с архитектура?

Като дете исках да стана художник, но родителите ми постепенно и целенасочено ме отклониха от тази идея, въпреки че ме водеха на всички курсове и кръжоци по рисуване, на които се записвах. Мисля, че не можеха да си представят как ще се издържам с тази професия в онази непрекъснато обедняваща България. Тогава се появи идеята за архитектурата. Спомням си как ми обясниха, че това е професия, в която също мога да рисувам, но да правя и още неща. В последната година преди кандидатстването отново имахме спорове, защото четирите приемни изпита за архитектура съвпадаха с всички дати на много модерните по мое време икономически специалности, но в крайна сметка ме подкрепиха.

 

 

Работата ти произтича от изключително въображение и новаторски поглед към нещата. Къде най-често откриваш вдъхновение?

Благодаря ти! В работата си винаги търся вдъхновение в контекста на самата задача.  В началото умишлено се пазя от предварителни нагласи какво искам да се получи накрая, за да не огранича сама някоя възможност, от която да излезе добра идея. Работата по един архитектурен проект е много разнообразна и интересна, но и обемна затова по-големите проекти обикновено се правят от екип архитекти, а в по-късен етап се включват и инженери. Това прави вдъхновението споделено и много по-силно. В общи линии, за да направиш хубава сграда, трябва първо да направиш сериозно проучване, да си зададеш правилните въпроси, да си отговориш, да си поставиш цели и чак накрая идват формата и естетиката като резултат от всичко това.  Най-хубавият момент в този процес е когато разбереш, че си открил начин да подобриш живота на хората, които ще ползват сградата, отвъд това, което те очакват и са дали като програма. Тогава изпитваш истинска еуфория.

 

 Как се отърсваш от отговорностите и релаксираш в края на деня?

Вечер обикновено съм със семейството или с приятели. Откакто имам деца рядко оставам сама и затова повече успявам да практикувам хобита, които мога да споделя с тях. В последно време много се забавляваме да готвим заедно. Като пътуваме със съпруга ми освен архитектурни книги си купуваме и книги с рецепти на различни готвачи. В началото аз започнах да обръщам повече внимание на готвенето, запалих  и него и в момента мъжът ми е готвачът в къщи, а всички останали му помагаме. Стана хубав ритуал, при който правим нещо заедно докато разговаряме, а и в крайна сметка чрез нещо толкова обикновено като вечерята се докосваме до творчеството на някой известен шеф.

 

Има ли нещо, което си открила за зодията си и смяташ, че е наистина изразено в характера ти?

Не зная, не ми е много интересно да се самоизследвам и да се вглеждам в себе си поне не на този етап от живота.  Със сигурност обаче не искам да съм две личности в едно тяло, а това е първото за което хората се сещат за зодия Близнаци. Дано не съм!

 

Коя е любимата ти дестинация? В Европа? А по света? Защо?

Аз много обичам да пътувам, така че любима ми е винаги последната дестинация.  Голям любител съм на градския туризъм. Много ме зареждат и вдъхновяват кратките градски екскурзии, защото хем се откъсваш и почиваш, хем не губиш ритъм за работа.  Обичам да се подготвям предварително и съм способна да измина огромни разстояния в търсене на интересна архитектура. Ходя редовно и на дайвинг сафарита с една чудна компания приятели, като там си имам любима дестинация - Египет. Често се връщам там защото е близо и няма часова разлика, достъпно е, а Червено море е едно от най-красивите и богати на живот морета в света.

 

Кой архитектурен модел (епоха, град, сграда) е символ на бъдещето? Защо?

Надявам се да е Копенхаген. Този град на пръв поглед е като всеки друг северноевропейски град – с руси хора и сгради с тухлени фасади, но това което го прави различен е новаторската му политика да извоюва обратно градските пространства от автомобилите. Резултатът, който са постигнали, е забележителен. Въпреки по-суровия климат, градът е пълен с пешеходци и велосипедисти, а заради намаления трафик са превърнали много ненужни улици в градини и площади. Новите сгради се проектират така, че всеки жител да има парк на 15 минути пешеходно разстояние. За нас звучи като утопия, но интересното е, че авторите на тази стратегия имат вече сключен договор да разработят същото за София. Стискам палци!

 

Кога балансът между семейство и кариера се пропуква? Как се справяш с това?

От опит знам, че няма как нещо да върви или дори да стои на едно място, ако не му отделяш време и нужното внимание. Затова гледам да не правя дълги “отсъствия” нито в семейството, нито в работата, макар че понякога се налагат изключения. Единственият начин това да се постигне е да планираш предварително. Със съпруга ми работим заедно, което също е от значение за постигане на добър ритъм.

 

Какви са целите, които си си поставила за 2017?

Да направя най-хубавия проект, децата ми да са с добър успех в училище и една дайвинг ваканция.


В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

прочети още
Храна за душата
16 март 2020

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

прочети още

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

прочети още

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

прочети още

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

прочети още

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

прочети още

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

прочети още

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ (Алберт Айнщайн)

прочети още

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

прочети още

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

прочети още

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още