Малки мисли за всеки ден - Махатма Ганди

13,99 лв.
  • Марка: Library
Базова цена: 13,99 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

Бъди промяната, която искаш да видиш у света!

 

Нищо в този свят не ни принадлежи. Ние сме тези, които принадлежат. Защо тогава да се безпокоим от всякакви страхове? Ние можем да се грижим за благата си не като собственици, а като стопани. Така, когато престанем да се държим като господари и се превърнем единствено в слуги, по-смирени и от праха под краката, всичките ни страхове ще се изпарят, подобно на мъглата, която се разпръсва.

 

Нека ви подаря един талисман. Ако сте изпаднали в съмнение или се чувствате обсебен от собствените си грижи, опитайте следното средство: припомнете си физиономията на най-бедния и най-самотния човек, който някога сте виждали и си задайте въпроса дали това, което имате намерение да предприемете, ще му бъде от полза. Дали този несретник ще спечели нещо? Ще може ли поне малко да добие власт над собствения си живот или съдбата си? Или с други думи, ще донесе ли това значителна самостоятелност за милионите ни сънародници, които страдат от физически и духовен глад? Едва тогава ще видите как съмненията и колебанията ви ще изчезнат от само себе си.

 

Махатма Ганди е роден в семейство на отдадени индуисти, но по време на следването си в Лондон той се запознава със свещените книги на християнството, исляма и зороастризма и в следствие на това индуисткото подразделение джайнизъм става най-важната религия за Ганди.

 

Джайнизмът проповядва избягване на вреда на всички живи същества. Той е насочен към пълното духовно самоусъвършенстване с цел постигане на Нирвана.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!