Живот с нулев отпадък

Живот с нулев отпадък
31 май 2019

Колкото по-малко боклук генерираме, толкова по-малко от него отива в океаните, сред природата или в сметищата. Ние мислим всекидневно по тази тема и се радваме, че тя е от същото значение и за нашите клиенти.

Доказателство за това е, че все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Така всеки един от вас не само пести средства, но и дава своя личен принос за опазването на околното среда. А това наистина ни прави щастливи и благодарни!

И за да ви мотивираме още повече, днес искаме да ви споделим малко полезна информация относно философията „zero waste“. Освен в ежедневието си, ние се стремим да я спазваме и в работата си като следваме петте стъпки на начина на живот с нулев отпадък: откажи, намали, преизползвай, рециклирай и остави да изгние.

Ако вие правите първите си крачки към природосъобразен начин на живот, ви предлагаме тези лесни стъпки, от които да стартирате.

  1. Откажете се от найлоновите торбички в супермаркета и ползвайте своя еко торба за пазар.
  2. Намалете употребата на пластмаса като си купите шише за многократно използване.
  3. Не пийте кафето си в движение или си носете собствена чаша, в която то да бъде приготвено.
  4. Носете си обяд от вкъщи.
  5. Ограничете импулсивните покупки. Така само трупате ненужни вещи.
  6. Рециклирайте отпадъците си и преизползвайте това, което е възможно от тях.
  7. Опитайте се да компостирате органичните си отпадъци.
  8. Участвайте в инициативи за почистване и засаждайте дървета или растения. И споделяйте за тях с приятелите си.
  9. Ходете пеша или с колело до работа.
  10. Стремете се към по-малкото използване на вода и енергия у дома.

 


Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

прочети още

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още