Сакура – един красив празник за душата!

Сакура – един красив празник за душата!
23 април 2019

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура (Sakura).

 

В думата "сакура", която се превежда като вишнев цвят, има нещо наистина мистично и в Япония съществува пълно преклонение към цъфтящото дърво, което всъщност е неядлива разновидност на плодовото дърво.

 

Сакура цъфтят в букети и символично се свързват с елемента Въздух, облаците и ефимерната природа на живота. В японската култура, която е силно повлияна от дзен будизма, тези цветя са символ и на любовта, която витае във въздуха чак до средата на месец май.

 

Разцъфтяването на Сакура символизира и идването на пролетта и се е превърнало в любим народен празник, съпроводен от ритуал с наблюдаване и любуване на разцъфтелите дървета, който се нарича "Ханами". Думата буквално означава "съзерцаването на цветовете".

 

Като традиция празникът е възникнал в императорския двор. Придворните прекарвали доста време под кичестите дървета, наслаждавайки се на разговори, салонни игри и съчиняване на стихове, придружени с леки напитки. Хората от императорския двор виждали дълбок смисъл в краткия и впечатляващ период на цъфтеж на пролетните цветя, сливи и вишни. И отъждествявали падащите листенца с тленната красота и краткотрайност на живота, с храбростта и чистотата на помислите.

 

От столетия насам "Ханами" обаче не означава само празник за душата, ами и разходка в парка или пикник под ароматните вишневи клонки. По време на пълния цъфтеж на Сакура парковете в страната на изгряващото слънце се потапят в море от цветчета във всички оттенъци на розовото. По същото време се стичат и тълпи от местни жители и туристи, които си устройват пикници под клоните на дърветата, за да отпразнуват този невероятен празник за душата и очите!

 

Цялата тази нежна приказка ни вдъхнови за новата лимитирана серия от продукти "Sakura". За да може душата ви да празнува и да се радва на красотата на цъфналите вишневи цветчета всеки ден от годината!


Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

прочети още

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още