• Начало
  • Новини
  • Как да възстановим връзката си с природата в три стъпки?

Как да възстановим връзката си с природата в три стъпки?

Как да възстановим връзката си с природата в три стъпки?
30 август 2019

Безспорно природата оказва огромно влияние върху живота на хората и категорично без нея човечеството е напълно обречено. Колкото повече се отдалечаваме от нея и от своите корени, толкова повече губим себе си и смисъла на цялото си съществуване. Започваме да си задаваме въпроси, оставащи без отговор, а истината е че, всички те се крият навсякъде около нас и най вече вътре в нас самите.

 

Точно затова в днешното динамично градско ежедневие е от изключителна важност да възстановим връзката си природата. Тя има ключова роля в припомнянето и отключването на всички дарби, способности и умения заложени вътре в нас. А енергията, от която се нуждаем, за да изгладим всички несъвършенства в заобикалящия ни свят, можем да почерпим от нейния неизчерпаем източник.

 

Доказано е, че дори и пет минути контакт с природата подобряват душевното ни и емоционално здраве, подложено на непрекъснат стрес от съвременния начин на живот.

 

Също така, когато сме сред природата съзнанието и ума ни се прочистват и успокояват, природата е лек срещу депресията, прави ни по-креативни, подобрява паметта ни и като цяло подобрява здравословното ни състояние.

 

А днес искаме да ви предложим и три лесни начина да възстановите връзката си с природата и да почерпите от благотворната енергия на елемента Земя:

  1. Изберете най-близката планина, гора или парк, разходете се и се насладете на гледката, звуците и ароматите на природата. Така ще се вдъхновите от нейната безкрайна сила и красота.
  2. „Заземете“ се чрез любимата си йога практика или друг спорт на открито. Това удоволствие не само ще ви бъде безплатно, но и ще ви помогне да се свържете на подсъзнателно ниво с Богинята Майка.
  3. Внесете в дома си земния Елемент. Онези части от природата, които чрез Земния елемент внесете в дома си ще ви дават сила и устойчивост да се справяте с материалните проблеми, липсата на стабилност и недоверието, което изпитваме към непознатото. Камък от любима горска пътека, например може да ви свърже с нейната устойчивост и да ви направи по-силни и мотивирани по пътя към успеха.

В момента на всички ни се налага да се преборим с голямо количество стрес. Причините за него са различни за всеки и много субективни, но можем да приложим някои практики и действия, които да ни заредят положително и да ни помогнат да релаксираме повече у дома.

прочети още
Храна за душата
16 март 2020

Днес ви споделяме 5 любими и много апетитни рецепти, които може да си приготвите у дома. Още вдъхновение и храна за душата ще откриете в книгите ни "Сложната природа на простите неща" и "Малки мисли за всеки ден". Да ви е вкусно!

прочети още

В началото на новата година е важно да помислим как да балансираме Огъня в нас, и така заедно с него да се разгорят и новите идеи.

прочети още

За да се изпълнят желанията ни, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

прочети още

Tази година при нас няма да откриете „горещи“ оферти и разпродажби свързани с т.нар. „Black Friday”. Вместо това решихме да ви споделим малко ключови факти и цифри свързани с глобалното и локално консуматорство и пазаруването в този ден.

прочети още

Този месец се вдъхновихме от Дивали – най-големият и красив индийски и индуистки празник. И имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първото събитие от една много специална и вдъхновяваща поредица. На него заедно ще отпразнуваме празника, известен още като „Фестивал на светлината“.

прочети още

Днес искаме да ви пренесем поне за малко в Индия - страната на контрастите. Ако все още не сте имали възможност да посети тази невероятна държава, се вдъхновете от тези интересни факти и се запознайте с малка част от нейната култура, традиции, религия и разбира се магически празници.

прочети още

Йога практики, медитации, лекции, танци, концерти на живо и над 50 преподаватели от цял свят. Това е Udaya Live!

прочети още

Забързаният начин на живот поражда у нас нуждата да търсим различни начини за справяне със стреса, за успокояване на ума и релаксация на тялото.

прочети още

Доказано е, че кожата ни понася най-добре естествените материи и затова е добре да избираме именно тях, особено когато имат пряк допир с тялото ни.

прочети още

Все повече от вас се възползват от възможността да донесат обратно стъкления буркан от любимата си свещ Soul Elements и той да бъде използван и напълнен повторно. Това ни прави щастливи и благодарни!

прочети още

Всяка година от края на март до средата на май Япония се превръща в страна от приказките, покрита с нежните цветове на вишните Сакура...

прочети още

Всеки един от нашите продукти е създаден така, че да балансира хармонията между нас и природата.

прочети още

Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом?

прочети още

Aко вече притежавате любима бутилка за многократна употреба, която използвате ежедневно, то сигурно се чудите как трябва да се грижите за нея и колко често трябва да я миете, за да ви служи по най-добрия начин.

прочети още

Подходяща за многократно използване, лесна за съхранение /просто я навийте/, без BPA, използвайте за всичките си любими напитки!  

прочети още

В пластмасовата бутилка за вода, която вече сме отворили има повече бактерии от средностатичсическа тоалетна чиния

прочети още

Радваме се, че Галина Балева е наша приятелка, защото тя е един от тези хора, от които всички се нуждаем в живота си – енергични, позитивни и винаги готови за нови приключения и предизвикателства.

прочети още

Годината на Огнения Петел ще влезе във владниет си на 28.01.2017. Той ще размаха ярките си крила и ще започне да ни сюрпризира още от самото и начало

прочети още

От момента, в който паднат първите пожълтели листа, до този, в който се разтопи и последната снежинка под лъчите на пролетното слънце, изпадаме в онова състояние, пространство и време от годината, когато ни е най-студено навън, но като че ли най-топло отвътре.

прочети още

Пълнолунието в Телец отключи мощна Земна енергия, която не сме усещали от близо 70 години

прочети още

Въздушната стихия помага на хората да се настроят на вълна мислене и комуникация

прочети още

Eлементът Вода се свързва с нашето подсъзнание и интуиция.

прочети още

Елементът ЗЕМЯ владее ДЕВА, КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ Първичната и в същото време статична движеща сила на Веселената е централната точка на земния елемент, дълбоко закодиран вътре в нас.

прочети още
Какво е Soul Elements?
7 октомври 2016

Soul Elements е серия за наслада на душата и тялото. Земя, вода, огън и въздух са в основата на нашите продукти.

прочети още